Od Istre do Boke Kotorske

Od Slavonije do Dalmacije

 

 

 

 

 

 

 

 

Od Međimurja do Srijema

Od Zagorja do Sandžaka

 

 

 

 

Nezavisna Država Hrvatska

 

 

Podržite našeg dopisnika Dragana Ilica financijski :  Paypal

32-Delcampe eBay eMail

Svi članci Dragana Ilića :

 

- Nemanjići su potomci hrvatske kraljevske dinastije Trpimirovića, a Ana Nemanjić žena Stefana Nemanje je kćer hrvatskoga velikaša iz Bosne bana Borića starinom iz Slavonije.

- Srbi taje da potječu od Hrvata i da su prvotno bili rimokatolici.

- Misli i izjave poznatih ljudi o Srbima.

- Bosna i Raška su bile prije Turaka samo hrvatske pokrajine, a Bosna naseljena samo Hrvatima.

- Mračna duša i kameno srce Rastka Nemanjića ( Svetog Save ) i krvavi tragovi njegove duhovne ostavštvine sve do današnjih dana.

- Ne posustaje uzaludna srbijanska promidžba o prošlosti i državnoj pripadnosti Kosova.

- Hrvatski književnici islamske vjere u razdoblju između dva svjetska rata.

- Nepregledni niz i doprinos Hrvata islamske vjere u hrvatskoj književnosti.

- Sveti Sava u svom djelu "Krmčija Svetog Save" i u "Hilandarskom tipiku" priznao je papi kako Rimu pripada pravo nadzora u svim srpskim zemljama i gradovima.

- Sveti Sava je dobio od nelegitimnog slijednika Bizanta u liku Nikejskog patrijarha pravno nevažeću dozvolu za osnutak lažne i u samom Bizantu nepriznate autokefalne crkve 1219. godine.

- Srbi u popunosti lažirali i povijesno krivotvorili i sakrili hrvatsku genezu rimokatoličke dinastije Nemanjića.

- Srbi priznali još jednu epohalnu tajnu SPC da su do 1919. godine slavili Božić 25. prosinca po Gregorijanskom kalendaru.

- Bosna i Hercegovina je povijesno, zemljopisno i geopolitički jedinstvena i neraskidiva cjelina sa Hrvatskom.

- Hrvatsko srednjevjekovno plemstvo sjeverozapadne Bosne dokaz je pripadnosti te oblasti Hrvatskoj.

- Povijesna vrela da je sjeverozapadna Bosna od pamtivijeka središnji dio države Hrvatske i prirodni trbuh nekadašnje Kraljevine Hrvatske.

- Sve župe današnje Banjolučke biskupije crkveno su pripadale Zagrebačkoj, Kninskoj i Krbavskoj biskupiji i politički bile sastavnim dijelom srednjevjekovne države Hrvatske.

- Na Bilinopoljskom saboru 8. travnja 1203. godine poglavari crkve bosanskih heretika u nazočnosti papinog izaslanika vratili se skupa sa zavedenim pukom Katoličkoj crkvi.

- Bilinopoljska izjava od 8. travnja 1203. snaga istine koja šamara laži izmišljene bošnjačke historiografije.

- SPC je od 16. i 17. stoljeća trebinjske katolike pretvarala u pravoslavce i od posrbljenih Hrvata izmislila nepostojeće trebinjske Srbe.

- Bosansku biskupiju utemeljio je u 11. stoljeću hrvatski kralj Petar Krešimir IV i crkveno je bila podložna Splitskoj nadbiskupiji.

- Najstarija rimokatolička biskupija u BiH-u je Trebinjsko - mrkanjska i umjetno je postala jakom utvrdom srpskoga svetosavlja.

- Bihać je kao povijesni i stolni hrvatski kraljevski grad dobio status slobodnoga grada 1262. godine.

- Banja Luka je povijesno nazvana svetim hrvatskim gradom Jeruzalemom.

- Raskošna kulturna baština i bogata ostavština hrvatskog i katoličkog Vrbaškog grada preteče današnje Banje Luke.

- Hrvatski Vrbaški grad ili današnja Banja Luka bio je poprištem mnogih slavnih i velikih hrvatskih bitaka.

- Punih 65 godina hrvatski kraljevski grad Jajce pružao je pod vojnom opsadom junački otpor divljim turskim barbarima s Istoka.

- Burna prošlost Bugojna, nekada hrvatskog grada ponosa u Bosni.

- Prozor - Rama na sjeveru Hercegovine i pred vratima Bosne stoljećima na braniku hrvatstva i katoličanstva.

- Završje ili Tropolje Livanjskog, Duvanjskog i Glamočkog polja povijesno je uvijek disalo hrvatskim plućima.

- Mostar čuvar časti, ponosa i slave hrvatske Herceg Bosne.

- Hrvatsku župu Vrhbosnu na tlu današnjega Sarajeva utemeljili su Hrvati katolici a Turci su na temeljima uništene Vrhbosne sagradili tursku kasabu Sarajevo.

- Središnja Bosna hrvatski i katolički iskon bosanskih Hrvata i dokaz izvorne nacionalne, vjerske i državnopravne hrvatske pripadnosti srednjevjekovne Bosne.

- Veličanstena povijest hrvatske županije Soli je sol na rani muslimanske mitomanije o lažnom bošnjaštvu Tuzle.

- Hrvatska i katolička Bosanska Posavina bila je povijesno dijelom Hrvatskog Kraljevstva, tek na kratko u 14. stoljeću dijelom Bosne i nikada do velikosrpske agresije od 1992 - 1995. nije imala srpsku i pravoslavnu većinu naroda.

- Zaboravljena i zapostavljena nekad davno hrvatska i katolička Bijeljina srce odavno pravoslavizirane regije Semberije.

- Zvornik ili nekadašnji hrvatski Zvonik legendarna srednjovjekovna hrvatska utvrda na Drini.

- Slavna tradicija glasovite franjevačke provincije Bosne Srebrene i nekad hrvatske i katoličke Srebrenice.

- Davnašnja hrvatska i katolička Hotča, danas Foča, bila je u Podrnju glavno trgovačko odredište hrvatskih trgovaca iz Dubrovačke Republike.

- Trebinje biser južne Hercegovine cijelo tisućljeće je živjelo u mediteranskom ozračju hrvatskog duha zapadnokršćanske civilizacije.

- Očaravajuće kulturno blago Boke Kotorske zaljeva hrvatskih svetaca na jugu hrvatskoga Sinjeg mora svima znanog Jadrana.

- Grad pod Rumijom Bar tiho i kriomice čuva i živi sjećanje i uspomene na hrvatske i katoličke korijene.

- Duboko zapreteno i skriveno hrvatsko i katoličko kulturno naslijeđe Budve i Paštrovića.

- Srijemom je vladao niz hrvatskih kraljeva hrvatske loze Trpimirovića od kralja Tomislava do kralja Zvonimira.

- Syrmium ili današnja Srijemska Mitrovica prijestolnica rane srednjovjekovne Panonske Hrvatske.

 

 

Otisak :

 

Nezavisna Država Hrvatska

Postfach 11 35
36171 Bebra
Deutschland

Pravni oblik : malo poduzeće i.S.d. § 19 UStG

Telefon : +49 (0)176-88161050

E-Mail : nezavisna-drzava-hrvatska@web.de

Internet stranica : www.nezavisna-drzava-hrvatska.com

 

Korištenje naših podataka o otisku :

Ovim se izričito protivimo upotrebi podataka o kontaktima objavljenih u kontekstu impresumske obveze trećih strana za slanje neželjenog reklamnog i informativnog materijala. Izričito zadržavamo pravo na pokretanje pravnih postupaka u slučaju neželjenog slanja reklamnih podataka, poput neželjene e-pošte.

 

Zaštita podataka :

Naša se web stranica u pravilu može koristiti bez davanja osobnih podataka. Ukoliko se na našoj web stranici prikupljaju osobni podaci (npr. ime, adresa ili adresa e-pošte), to se uvijek čini na dobrovoljnoj osnovi, koliko je to moguće. Ti se podaci neće prosljeđivati ​?trećim stranama bez vašeg izričitog pristanka.

Željeli bismo istaknuti da prijenos podataka putem interneta (npr. kada komuniciramo e-poštom) može imati sigurnosne praznine. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća.

Molimo pročitajte [ OVDJE ] više o pravilima privatnosti.

 

ODRICANJE :

1. Upozorenje o sadržaju :

Besplatni i slobodno dostupni sadržaj ove web stranice stvoren je s najvećom mogućom pažnjom. Međutim, davatelj ovog web mjesta ne jamči ispravnost i aktualnost besplatnih i slobodno dostupnih novinarskih savjeta i vijesti. Prilozi označeni imenom odražavaju mišljenje odgovarajućeg autora, a ne uvijek mišljenje davatelja usluge. Jednostavnim pozivanjem besplatnog i slobodno dostupnog sadržaja ne uspostavlja se nikakav ugovorni odnos između korisnika i davatelja usluga, ukoliko pružatelj nema volju biti zakonski vezan.

 

2. Vanjske poveznice :

Ova web stranica sadrži poveznice na web stranice trećih strana ("vanjske poveznice"). Za ove web stranice odgovorni su odgovarajući operatori. Kada su vanjske poveznice prvi put povezane, davatelj je provjeravao sadržaj treće strane na bilo kakva zakonska kršenja. U to vrijeme nisu bile očite nikakve zakonske povrede. Davatelj usluge nema utjecaja na trenutni i budući dizajn i sadržaj povezanih stranica. Postavljanje vanjskih poveznica ne znači da davatelj prihvaća sadržaj iza reference ili poveznice kao svoj vlastiti. Stalno praćenje vanjskih veza nije razumno za pružatelja usluga bez konkretnih dokaza o zakonskim kršenjima. Znajući za zakonske povrede, takve će se vanjske poveznice odmah izbrisati.

 

3. Autorska prava i pomoćna autorska prava :

Sadržaj objavljen na ovoj web stranici podliježe njemačkom autorskom pravu i sporednom zakonu o autorskim pravima. Bilo koja uporaba koja nije dopuštena njemačkim zakonom o autorskim i dopunskim autorskim pravima zahtijeva prethodni pisani pristanak davatelja usluga ili odgovarajućeg nositelja prava. To se posebno odnosi na umnožavanje, uređivanje, prijevod, pohranu, obradu ili reprodukciju sadržaja u bazama podataka ili drugim elektroničkim medijima i sustavima. Sadržaj i prava trećih strana označeni su kao takvi. Neovlašteno umnožavanje ili distribucija pojedinačnog sadržaja ili cjelovitih stranica nije dopušteno i kažnjivo je. Dopuštena je samo izrada kopija i preuzimanja za osobnu, privatnu i nekomercijalnu upotrebu.

 

Predstavljanje ove web stranice u vanjskim okvirima dopušteno je samo uz pismeno odobrenje.

 

 

 

Flag Counter 

Aktualizacija stranice : 16.8.2023.

[ Otisak ] [ Izjava o privatnosti ] [ Pravo na odustanak ] [ Opći uvjeti poslovanja ] [ Dostava ]

 

Ova stranica koristi kolačiće. Ako i dalje ostanete na ovoj stranici, prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Izjava o privatnosti Prihvaćam