Od Istre do Boke Kotorske

Od Slavonije do Dalmacije

Od Međimurja do Srijema

Od Zagorja do Sandžaka

NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA

 
[ Program internet radija “Krugoval” ]

 

Njemačka knjiga Ministarstva Vanjskih Poslova dokaziva srpske zločine u NDH već 3 dana nakon proglašenja Nezavisne Države Hrvatske!

Šok za crvene domaće i dušmanske balkanske bradate bezpovijesne “istoričare” : ova knjiga Ministarska Vanjskih Poslova dokumentira srpske zločine od 13.4.1941 do listopada 1942 godine.

Dokaziva i činjenicu da su postojale tri formacije zločinaca :

- partizani
- četnici
- četnički partizani

Četnici su već 1941 godine prešli u partizane a ne kako bezpovijeni “istoričari” tvrde tek 1945te godine!

Pročitajte ovu knjigu na njemačkom jeziku i djelomično na hrvatskim
prijevodu [ OVDJE ].

 

NDH nije nikad kapitulirala pred jugo-srpskim okupatorom i pravno postoji još i danas!

Ovo vam jugo-srpski i bradati “istoričari” taje : Nezavisna Država Hrvatska nije pred okupatorima N.D.H. (partizanima i u partizane preobućenim četnicima) kapitulirala i zato pravno postoji još i danas!

Otkrivamo laž da je Poglavnik dr. Ante Pavelić “prodao” Dalmaciju Talijanima : to je već 1922 godine napravio srpski ministar Pašić u Kraljevini Jugoslaviji!

[
PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Srbi dokazivaju sami svoju laž o navodnim broju “srpski žrtava” u NDH!

Jugo-srpske brojke dokazuju tko je zbilja žrtva u II. Svijetskom Ratu : prema popisu 1931 i 1948 je bilo
1.024.000 Srba više a 1.230.000 Hrvata manje!

... U lažima su duge brade!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Genetičari potvrdili : Srbi su genetski Turci!

Srpski genetičari iz Instituta Vinča su biokemijski potvrdili 49% turskog haplotipa HG-2 u genetici Srba!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Srbi ukrali “svoj” grb i dvoglavnog orla od bizantske obitelji Palaiologos!

Otkrivena najveća srpska blamaža : ukrali su od bizantske obitelji Palaiologos grb i dvoglavnog orla a turski sultan Mahmud II. je Srbima dizajnirao njihovu zastavu!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Crnogorci svjedoće kako su Srpkinje uživale 500 godina pod Turcima!

Crnogorci svjedoće kako su Srpkinje uživale skoro 500 godina pod Turcima u prvoj bračnij noći i tako poboljšali genetiku takozvani Srba.

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Sandžak u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj!

O ovim šute domaći crveni izdajnici, četnički zlotvori a i takozvani "Bošnjaci" : Sandžak je bio na zahtjev Sandžaklija 6 mjeseci dio Nezavisne Države Hrvatske!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Otkrivamo srpsku laz da na Katedrali u Magdeburgu pise anti-hrvatski natpis!

 

Srbi i domaći izdajnici tvrde da na katedrali u Magdeburgu (Njemačka) piše “Nek nas Bog čuva od kuge, rata i Hrvata!”.

Kontaktirali smo propovjednika i povijestničara katedrale te crkvenjaka katedrale koji su nam potvrdili tu srpsku laž!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Šrbi ubili 80.000 Židova i jedan dio Roma u Srbiji i prepisali svoje zločine Nezavisnoj Državi Hrvatskoj!

Srbi su Hitleru prvi javili da je Srbija “judenfrei” (oslobođena od Židova) i ubila 80.000 nedužni Židova i jedan dio Roma i kasnije te žrtve prepisala Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Pročitajte i dokumentacije prešućenog srpskog  antisemitizma :

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Trojedna Kraljevina  Hrvatska, Slavonija i Dalmacija je postajala duže nego Kraljevina Srbija!

Velikosrpski "istoričari" taje da je Srbija na Berlinskom  kongresu 1878. godine postala samostalna a tek 1882 kraljevina, to znaći 137. godina nakon Trojedne Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije a još više taje da je Srbija bila vazal Hrvatske!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Prema indijskoj svetoj knjigi Rig-Veda se o Hrvatima znade do
12.700 prije Krista!

Pročitajte sve o velikoj bogici Sarasvati i hrvatske Sarasvati-Ind civilizaciji te rano-hrvatske države [ Hurwurdu ],
[ Hurrwuhe-Mitanni ], [ Urartu ],
[ Huritsko kraljevstvo ], [ Harauvatija ]
i [ Chorasmija ]

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Šok za Srbe : Srpski vladari nisu bili Srbi!

Otkrivamo : navodna “srpska” dinastija Nemanjića je sve drugo bila, samo ne “srpska”!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Tko laže taj i krade!

Srbi kradu povijest hrvatski državica unutar Crvene Hrvatske [ DUKLJE ],
[ PAGANIJE ],[ ZAHUMLJA ] i
[ TRAVUNJE ].

 

Tko je zbilja bio crveni šumski bandit Tito?

Dali je lažni smrad Tito bio Joshua Ambroz Mayer ili Walter Weiss?

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Homo Balkanicus Primitivus protiv zdravog razuma
Hrvata!

Kako se velike “Hrvatine” bune svake godina protiv slavlja “Helloweena” a neznaju o poganstvu u svojoj kršćanskoj vjeri!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Srbi i Sorbi nemaju ništa zajedno!

Bezpovijesni Srbi su propali u pokušaju ukrasti Sorbima identitet i prisvojiti ga sebi. Genetika, vjera, jezik  i veksilologija dokazivaju da opet lažu!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Muslimanske milicije Nezavisne Države Hrvatske.

Procitajte sve o muslimanskoj miliciji u Foči, Goraždu, Sandžaku, Huskinoj legiji, miliciji Salke Ćatića i miliciji Muhameda Hadžiefendića.

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Njemačka Narodna Skupina i Einsatzstaffel u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Pročitajte sve o Njemačkoj Narodnoj Skupini u NDH, Branimiru Altgayeru, filatelističkim izdanjima NNS i zloćin jugo-srpskog okupatora Nezavisne Države Hrvatske nad Nijemcima.

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Ovo vam taje domaće sluge bezpovijesni bradati “istoričara” :
Velikaya Horvatiya u dana
šnjoj Ukrajini, Poljskoj i Českoj!

Jeste čuli za tri hrvatske države “Bijelu Hrvatsku”, “Crvenu Hrvatsku” i “Karpatsku hrvatsku” na tlu današnje Ukrajine, Poljske i Česke?

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Srbi odgovorni za
17.000.000 mrtvih u
I. Svijetskom ratu!

Franz Ferdinand je htjeo preurediti dualnu “Austro-Ugarsku” monarhiju u trialnu “Austo-Ugarsku-Hrvatsku” pa je balkanski četnički divljak Gavrilo Prinicp dobio nalog da ga ubije.

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Srpkinja Sonja Biserko : “Cijela srpska povijest je laž!”

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora Srbije potvrdila otovrenu tajnu : cijela srpska povijest je laž!

U lažima su duge brade!

[ PROČITAJ VIŠE ] [ SVE TEME ]

 

Hrvatski Oslobodilački Pokret :

Na kraju drugog svjetskog rata u iseljeništvu se našlo na tisuće bjegunaca, od visokih političkih i državnih službenika u NDH, do profesora, novinara i drugih intelektualaca različitih smjerova. Najviše je bilo nižih časnika i običnih vojnika. Još kad su se nalazili u iseljeničkim taborima u Italiji i Austriji, počeli su se politički povezivati i tiskati razne biltene. Kad su se preselili u nove države, njihovo političko, organizacijsko i društveno djelovanje bilo je olakšano, posebno stoga što su se tamo već nalazile hrvatske iseljeničke organizacije, koje su osnovane baš u vrijeme rata.

Poglavnik dr. Ante Pavelić je uskoro nakon propasti NDH raspustio Ustaški pokret i sve članove razriješio zakletve. Bio je mišljenja da u novonastalim uvjetima nije moguće djelovati pod takvim imenom. Kad je stigao u Argentinu, promijenio je i ime biltena "Hrvatski "domobran u "Hrvatska". Ustanovio je "Hrvatsku državotvornu stranku", ali ona nije ispunila njegova očekivanja. Službeno nije bila nikada raspuštena, ali u stvarnosti je ubrzo prestala postojati.

U Argentini još od prije rata izlazi glasilo "Hrvatski domobran" kojeg Ante Pavelić nakon dolaska preimenuje u "Hrvatska". Zatim je osnovao Hrvatsku državotvornu stranku, koja je u stvarnosti ubrzo prestala postojatim, ali nikad nije raspuštena.

Lipnja 1956. godine Poglavnik dr. Ante Pavelić je odlučio osnovati Hrvatski oslobodilački pokret (HOP). Izjavu o osnivanju HOP-a. koja je bila objavljena u dvotjedniku "Hrvatska", su u prisutnosti dr. Pavelića potpisali dr. Džaferberg Kulenović, dr. Vjekoslav Vrančić, ing. Ivica Frković, dr. Andrija Ilić i ravnatelj hrvatske državne željeznice u NDH Josip Marković (pripadnici bivšeg Ustaškog pokreta) te dr. Ivan Kordić, dr. Stjepan Hefer, ing. Ivo Sarinić i Stipe Matijević ( pripadnici desnog krila HSS-a).

Još prije osnivanja HOP-a postojale su organizacije raznih političkih smjerova, koje su kasnije postale članice HOP-a. Osim Hrvatskog domobrana u Južnoj Americi, tu su još bili Ujedinjeni kanadski Hrvati, Ujedinjeni Hrvati Njemačke, Ujedinjeni Hrvati Francuske, društvo Hrvata u Velikoj Britaniji, društvo Hrvatska švedska zajednica, Australsko hrvatsko društvo, kao i Hrvatski domoljub u SAD, koje se 1958 preimenovalo u Hrvatski domobran.

Travnja, 1957. godine, Udba je organizirala atentat na Poglavnika dr. Ante Pavelića i teško ga ranila. Zbog političkih promjena u Argentini, Poglavnik dr. Pavelić se preselio u Čile. Kako ni tamo nije bio siguran, preselio se u Španjolsku, gdje je zbog posljedica atentata umro. 28. prosinca 1959. godine.

Na čelu HOP-a nasljedio ga je radićevac dr. Stjepan Hefer.

 

 

Nakon smrti Poglavnika dr. Ante Pavelića dio ustaških emigranata nezadovoljan izborom Hefera odvaja se u posebnu organizaciju pod imenom HOP reorganizirani (HOP(r)) na čelu s Vjekoslavom Vrančićem. Iako između tih dvaju krila nije bilo velike razlike u pitanjima organizacijskog djelovanja i glavnoga cilja, samo će „reorganizirani“ HOP sudjelovati na sastanku HNV-a 1974. „Matični“ HOP i dalje će dosljedno zastupati ideju kako je upravo on jedini legitimni predstavnik hrvatskog naroda čime oduzima pravo ijednoj drugoj organizaciji, pokretu ili stranci da govori u ime hrvatskog naroda u domovini i inozemstvu te sukladno tome ne sudjeluje u organiziranju HNV-a.

Luburić djeluje u okviru organizacije Hrvatski narodni otpor i zastupa ideje koje se u mnogome razlikuju od ideologije i djelovanja HOP-a. U Španjolskoj uređuje i izdaje novine „Drina“, a zastupa i u tome trenu mnogima u emigraciji neprihvatljivu ideju o pomirbi i suradnji s hrvatskim komunistima, sve u cilju ostvarenja hrvatske države.

Nasljednik dr. Vjekoslava Vrančića postaje Jakov Barbarić. Sudjelovali su u osnivanju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) u Torontu 1974. i bili su aktivni u njemu sve do njegova raspuštanja 1990. godine.

Uz dvotjednik, koji je izlazio u Argentini, HOP je izdavao i tjednik Spremnost u Australiji, Nezavisna Država Hrvatska (NDH) u Kanadi i Hrvatska Sloboda u zapadnoj Njemačkoj. Sloboda je prestala izlaziti već 1968. godine, dok Spremnost još i sada izlazi u Australiji, kao i NDH u Republici Hrvatskoj.

Iako je HOP smatran najradikalnijom organizacijom, čiji su mnogobrojni članovi bili skloni oružanim akcijama, ta se organizacija nije nikada upuštala ni ujedno revolucionarno događanje, dok je Poglavnik dr. Ante Pavelić bio živ. On je okružnicama i povremenim izjavama tisku govorio da još nije vrijeme za revoluciju. Uz to je spominjao neuspjeh Kavranove akcije kao dokaz, kako se završe akcije koje nisu dobro pripremljene. S obzirom na to daje imao veliki autoritet, u HOP-u su se svi članovi držali njegovih savjeta.

Sve HOP-ove organizacije su imale organizacijska pravila, kojih su se strogo držali. Ta pravila su bila usklađena sa zakonima države, u kojoj su djelovale. Niti jedna HOP-ova organizacija nije bila zabranjena ni u jednoj državi. Iznimka je bila Austrija, koja se po međudržavnim dogovorima obvezala, da neće dozvoliti opstanak iseljeničkih političkih organizacija na svojem području, na što je austrijsku vladu Jugoslavija neprestano upozoravala.

HOP je bio, do osnivanja Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) godine 1974, najbrojnija politička organizacija u hrvatskom iseljeništvu.

Nakon raspada SFRJ, ondašnji je predsjednik HOP-a Srećko Pšeničnik prenio sjedište ove stranke-pokreta u Zagreb. Domovinski ogranak HOP-a osnovan je u Zagrebu 9.X.1991. Prvi predsjednik domovinskog HOP-a bio je Slavko Grubišić.

Godine 1995. dio stranačke mladeži HSP-a prelazi u domovinski HOP. Danas je domovinski HOP podjeljen u dvije frakcije, dočim jača organizacija još uvijek postoji u emigraciji (Kanada i Australija).

Na izborima 2007. domovinski ogranak HOP-a je pristupio koaliciji Jedino Hrvatska, a 2011. HSP-u. Nedavno je utemeljen i ogranak pokreta u Bosni i Hercegovini. Trenutni predsjednik HOP-a BiH je Ivan Alilović.

Hrvatski Oslobodilački Pokret je član Svjetske lige za slobodu i demokraciju (World League for Freedom and Democracy).Predsjednici :

    Poglavnik dr. Ante Pavelić (8. lipnja 1956. – 28. prosinca 1959.)

    Stjepan Hefer (28. prosinca 1959. – 31. srpnja 1973.)

    Vjekoslav Vrančić

    Jakov Barbarić

    Antun Bonifačić

    Ivan Asančaić

    Srećko Pšeničnik

    Nedjeljko Kujundžić

    Slavko Grubišić

    Stjepan Blažanović

    Mirko Brekalo

    Ljubomir Vlašić

 

 

KOMENTARI :

 

 

 

[Start] [Sve teme] [Teritorij] [Tko je tko] [Vojska] [Filatelija] [Kune] [Odlikovanja] [HOP] [HOS] [Genocid]

 Flag Counter

[ Otisak ] [ Izjava o privatnosti ]

Ova stranica koristi kolačiće. Ako i dalje ostanete na ovoj stranici, prihvaćate našu upotrebu kolači?a.

Privatnost OK